Tilbage til opskrifter

Kartoffel-jordskokkemos

En grøn udgave af barndomsklassikeren "brændende kær-lighed". Syltede, brændte løg og de bagte jordskokker giver ekstra fylde, og de råmarinerede jordskokker giver knas på toppen. Med denne metode til at lave mos reduceres koge-vandet og bliver en del af retten. Det giver en mere intens smag. Server den som et måltid i sig selv.

Sådan gør du

Kartoffel-jordskokkemos

Vask og skrub alle jordskokkerne – du behøver ikke skrælle dem – og del dem i tre portioner: 500 g til mos, 200 g til bagte jordskokker og 100 g til marinerede jordskokker.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skær jordskokkerne – kun dem til mosen – igennem på midten, og kom dem i en sauterpande eller gryde med en stor bund sammen med kartoflerne. Brug ikke en smal, høj gryde, da meget af vandet skal kunne fordampe undervejs. Hæld vand på, så de dækker ca. 3⁄4 af kartofler og jordskokker, så der stikker nogle toppe op.

Kog jordskokker og kartofler uden låg, til vandet er kogt ind til ca. 1 dl, og kartofler og jordskokker er møre – det tager ca. 25 minutter.

Tag gryden af varmen, hæld 11⁄2 dl olivenolie i gryden, og mos kartofler og jordskokker med en grydeske eller et piskeris. Smag grundigt til med salt og peber.

Ingredienser

Kartoffel-jordskokkemos

500 g jordskokker
500 g kartofler
1 ½ dl olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her