Sådan gør du
Hjemmelavet karrypulver
Ved selv at støde hele krydderier får du en anderledes frisk og intens aroma end noget, du kan købe dig til færdigstødt.
Kom bukkehorn, spidskommen, kanel, korianderfrø, nelliker, fennikelfrø, allehånde og karryblade på en tør pande, og rist dem i et par minutter. Når de lyse af krydderierne får en smule farve, og når det hele begynder at dufte, skal de af panden. Lad dem køle en smule af, og stød dem ad et par omgange i en morter eller en kaffekværn til et fint pulver. Ryst de øvrige krydderier i blandingen, og opbevar karrypulveret tørt i en lufttæt beholder. Brug karrypulveret inden for en måneds tid, hvis smagen skal være intakt.
Karrysild
Ved alt, undtagen sild, sammen og smag evt. til med ekstra salt og peber. Vend forsigtigt sildestykker i dressingen. Pynt med skåret purløg, klippet karse samt æbler i tern.
Ingredienser
Hjemmelavet karrypulver
½ tsk bukkehornsfrø
2 spsk spidskommen
5 cm kanelstang
2 spsk hele korianderfrø
10 hele nelliker
2 spsk hele fennikelfrø
10 allehåndebær
10 hele tørrede karryblade
1 spsk stødt ingefær
2 spsk gurkemeje
½ tsk fintrevet muskatnød
1 ½ tsk chilipulver
Karrysild
1 spsk stor karrypulver (evt. hjemmelavet)
2 dl mayonnaise
2 spsk creme fraiche 38%
8 stk marinerede sild (dryppet godt af og skåret i passende stykker)
½ tsk sukker
2 spsk æblecidereddike
4 tsk kapers
1 lille æble
salt og peber
Pynt
1 håndfuld karse
6 æg
rugbrød