Tilbage til opskrifter

Kagecreme med vanilje

En god, sikker kagecreme med vanilje går du aldrig galt i byen med. Denne vaniljekagecreme er fastere end en creme anglaise og kan laves flere dage i forvejen. Brug den f.eks. i trifli og lagkager eller som base for kaffe eller chokoladecreme til éclairs.

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken.

Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på.

Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Tip

I stedet for almindelig sukker kan du lave din egen hjemmelavede vaniljesukker.

Ingredienser

½ vaniljestang
5 dl sødmælk
6 æggeblommer
150 g sukker
40 g majsstivelse

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her