Sådan gør du
Skræl jordskokkerne – eftersom de er nogle små, knudrede knolde, som godt kan være svære at skrælle uden at komme til at tage for meget af, så tag den tid, det tager! Tag to jordskokker fra til garniture, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.
Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste – sauter i et par minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt bouillon eller vand, og lad suppen koge i 10-15 minutter, til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par minutter mere.
Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i suppen.
Skær chorizoen ud i små tern, og steg dem let på en pande, så chorizoen bliver lidt sprød og taber lidt fedt. Skær de sidste to rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg. Server suppen i dybe tallerkener, og kom lidt rå jordskokketern, ristet chorizo og skåret purløg ned i hver portion.
Ingredienser
500 g jordskokker
½ løg
1 hvidløg fed
2 spsk olivenolie
3 kviste timian
1 l hønsebouillon eller vand
½ dl piskefløde
havsalt
Friskkværnet peber
3 spsk cidereddike
50 g chorizo
½ bundt purløg