Jordbærkage er en sommerklassiker, der har en særlig plads i de fleste danskeres hjerter. Med denne opskrift kan du prøve kræfter med bagningen derhjemme, og glæde familie og venner med hjemmebag. Til jordbærtærten skal du bruge en tærteform på ca. 22 cm i diameter.

Sådan gør du

Kagecreme (koges dagen før)

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommer i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med køkkenfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Mandelmørdej

Ælt smørret blødt i en skål. Hæld resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen hurtig sammen til den er homogen. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile på køl i minimum en time.

Mandelcreme

Rør smør og flormelis luftigt og rør mandelmel og majsstivelse i. Kom ægget i, tilsæt den kolde kagecreme og rør det hele lidt igennem.

Bagning af mørdejen

Rul dejen tyndt ud til ca. 2 mm i tykkelse og pres den ud i formen og tryk den godt rundt om kanten. Der skal være mindst 1½ cm der ”hænger” ud over kanten. Lad dejen hvile i formen i køleskabet i mindst en time. Bag nu tærteformen ved 190° i cirka 5 minutter. Tag tærteformen ud af ovnen og rul en kagerulle over kanten og den let bagte dej, så der opstår et flot skæresnit. Kom mandelcremen i tærtebunden, glat mandelcremen ud og bag tærten videre ved 180°, indtil overfladen er flot gylden og virker fast – det tager ca. 15-20 minutter.

Afslutning

Pensel den bagte mandelcreme med smeltet chokolade, hvis du ønsker. Lad chokoladen stivne helt. Pisk fløden til flødeskum og rør det forsigtig sammen med den resterende kagecreme. Smør cremen flot ud oven på den afkølede kage, og dæk med jordbær.

Ingredienser

Kagecreme

½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g sukker
27 g majsstivelse

Mandelmørdej

200 g hvedemel
150 g smør
100 g sukker
50 g mandelmel
1 æg

Mandelcreme

80 g flormelis
80 g smør
1 æg
80 g mandelmel
10 g majsstivelse
125 g kold kagecreme (fra ovenfor)

Desuden

200 g piskefløde
100 g smeltet chokolade 70%
500 g nippede jordbær