Tilbage til opskrifter

Hjerter i flødesovs med persille, rønnebær og mos af knoldselleri og kartofler

Hjerter i flødesovs fortjener at blive sat på bordet noget mere. Her laves den med et pift af rønnebær – som nærmest findes vildt overalt i naturen, og som giver en rigtig fin letbitter og syrlig aroma fra sig ved tilberedning.

Sådan gør du

Dagen før

Skyl hjerterne for blodrester, og fjern sener og blodårer med en lille skarp kniv. Skær hjerterne i skiver, drys dem med salt, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet natten over.

På dagen

Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Vend dem i mel, og ryst overskydende af. Varm en tykbundet gryde op, tilsæt smør og olie, og rist hjerteskiverne på begge sider, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.

Pluk persillebladene af stilkene, og kom stilkene ned i gryden til hjerterne sammen med laurbær, rønnebær og bouillon. Simrekog ved svag varme i 1½-2 timer, til hjerterne er helt møre. Suppler evt. med mere væske undervejs – hjerterne skal være dækket hele tiden.

Tag synlige rester af persillestilkene op af gryden. Hak persillebladene groft, og kom dem ned i gryden til hjerterne sammen med fløden. Kog ind til sovsekonsistens, og juster evt. tykkelsen med en meljævning.

Mos af knoldselleri og kartofler

Skræl kartofler og selleri med en tyndskræller, og skær sellerien i grove tern. Kog begge dele i en grydefuld vand i 25-30 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødderne dampe tørre i gryden. Tilsæt mælk og smør, og mos det hele sammen med en moser eller et piskeris. Smag mosen til med salt og peber.

Ved servering

Smag hjerterne til med lidt lage fra de syltede drueagurker og salt og peber. Server med den varme mos, surt og evt. en gelé af æble og rønnebær.

Ingredienser

Hjerter i flødesovs

3 svinehjerter i alt ca. 700-800 g (afpudset vægt)
½ tsk salt
lidt hvedemel
1 bundt persille
4 laurbærblade
50 g rønnebær
6 dl mørk kalvebouillon
1 ½ dl piskefløde

Mos af knoldselleri og kartofler

5 store kartofler
½ knoldselleri (ca. 700 g)
1 dl mælk
75 g smør

Desuden

havsalt og friskkværnet peber
smør og neutral olie til stegning
evt. meljævning
syltede drueagurker

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her