Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet burger med tomatchutney og hummus

Der er ikke meget der slår en hjemmelavet burger. Her et burgeren twistet med hummus og en skøn tomatchutney. Du kan selvfølgelig mixe og matche din burger og skifte nogle af elementerne ud.

Sådan gør du

Hummus

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt i friskt vand. Kog kikærter, groftskåret gulerod og løg samt hvidløg i vand i ca. 1 time, til kikærterne er helt møre. Hæld overskydende vand fra. Kom kikærter og grøntsager i en foodprocessor og kør til en puré med olie, saft og revet skal fra citron. Smag til med salt, peber og sukker.

Tomatchutney

Karamelliser sukkeret i en gryde. Tilsæt fintsnittet løg og krydderier. Drys med lidt salt, så løgene afgiver væske og karamellen ikke brænder på. Når løgene er bløde, tilsættes eddike, friskkværnet peber og tomat i grove tern. Lad chutneyen koge igennem i ca. 10 minutter til en tæt kompot, og tag den derefter af varmen, så den ikke er brandvarm ved servering.

Saml burgeren

Form kødet til 6 bøffer a 150 gram. Grill bøfferne på en meget varm grill eller grillpande i 2 minutter på hver side, så de stadig er rosa i midten. Krydr med salt og peber. Snit rødløg og agurk i tynde skiver og skyld salaten. Saml burgeren i en bolle med hummus, grønt, bøf og tomatchutney.

Ingredienser

Hummus

200 g kikærter ukogte (sættes i blød 24 timer før de koges)
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 ½ dl græsk yoghurt 10%
1 citron usprøjtet

Tomatchutney

75 g sukker
1 løg fintsnittet
1 stjerneanis
10 g korianderfrø
10 fennikelfrø
Salt og peber
1 dl æbleeddike eller anden god eddike
4 tomater

Desuden

1 kg hakket oksekød 3-5%
1 rødløg
½ agurk
3 hjertesalathoveder
6 burgerboller lav dine egne her
Salt og peber