Sådan gør du
Hotdogbrød
Rør gær, sukker og salt ud i vandet. Tilsæt mel lidt efter lidt. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, så ælt æg og smeltet smør i. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter. Form pølsebrødene, ca. 120 g pr. brød – og lad dem hæve, til de bliver lette og luftige. Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse, du har tænkt dig at servere dem med. Bag pølsebrødene ved 200° i 12-14 minutter. Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.
Rørt sennep
Rør alle ingredienserne sammen.
Hjemmelavet tomatketchup
Skræl og snit løg og hvidløg – du behøver ikke at bekymre dig om hvor fint, da ketchuppen skal blendes til sidst. Sauter løgene let i olivenolie. Tilsæt sukker, stjerneanis, karry, salt og peber, og lad løgene karamellisere i sukkeret. Skær tomaterne i grove tern, og kom dem ned til løgene i gryden sammen med eddike. Lad det hele koge ved svag varme i ca. 45 minutter, til du har en tæt kompot. Blend tomatkompotten til en glat puré, og sigt den igennem en fintmasket sigte (brug evt. en ske til at mase puréen igennem med). Hæld ketchuppen i en skål, og afkøl den.
Servering
Flæk brødene, og smør med olivenolie. Grill brødene på en varm grill eller grill-pande, til de bliver let brankede og sprøde. Tag brødene af varmen, og smør dem med sennep. Læg de stegte eller grillede pølser ind i brødene, kom tomatketchup, fine ringe af skalotteløg og fintskåret purløg på toppen. Server hotdoggen med det samme, så brød og pølser er varme og sprøde.
Ingredienser
Hotdogbrød
2 kg hvedemel
1 l fingervarmt vand
50 g gær
180 g sukker
20 g salt
2 æg
150 g smør
Rørt sennep
200 g sennep
115 g akaciehonning
3 kviste plukket timian
knust allehånde
Hjemmelavet tomatketchup
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
40 g rørsukker
1 stjerneanis
1 tsk karry
havsalt
Friskkværnet peber
500 g tomater
½ dl æbleeddike
Desuden
25 pølser af god kvalitet
skalotteløg i ringe
fintskåret purløg