Sådan gør du
Falafler
Sæt bælgfrugterne i blød i koldt vand i 12-24 timer, skift gerne vandet og skyld dem grundigt, inden du lader dem dryppe af i en sigte.
Kom bælgfrugterne og alle de andre ingredienser i en food processor og kør til farsen er ensartet. Er farsen lidt for fugtig så tilsæt lidt ekstra mel eller rasp. Lad farsen hvile lidt, før du fx med en ske former runde falafler som du steger i ca 175 grader varm olie. (olien skal være så varm, at en tændstil eller et stykke brød får olien til at syde omkring sig)
Ingredienser
Falafler
300 g tørrede, gerne lyse, bælgfrugter (både linser, bønner og ærter kan bruges)
3 dl persille/porretop/spinat
3 fed hvidløg
1 stort løg
3 tsk koriander
3 tsk spidskommen
1 ½ tsk salt
150 g rå kartoffel revet
2 æg
4 spsk rasp eller den dobbelte mængde daggamelt brødkrumme
lidt chili
1 spsk cidereddike