Sådan gør du
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland kornene med lidt sukker, så kornene ikke klumper sammen. Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vaniljekorn i en stor skål. Bland det sammen. Skær smørret i mindre stykker, og gnid det ind i melblandingen med fingrene, til der kommer en masse 'krummer'. Tilsæt ægget, og saml dejen hurtigt, men sørg for, at den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene halvdel ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir. Dejpladen skal være ca. 3 mm tynd. Gør det samme med den anden portion dej. Sørg for, at de har samme størrelse. Læg de to dejplader på et fladt fad eller et fladt sted i køleskabet, og lad dejen hvile i 1 time. Forvarm ovnen til 190º ved varmluft. Tag en dejplade ud af køleskabet, og fjern det øverste lag bagepapir. Før pladen over på en bageplade. Pensl lidt sammenpisket æg i kanten af dejpladen. Fordel nu hindbærmarmeladen på dejen i et jævnt lag med bagsiden af en spiseske eller en paletkniv. Tag den anden dejplade ud af køleskabet, og fjern det ene stykke bagepapir. Læg pladen over marmeladen, og fjern nu det andet stykke bagepapir. Tryk først let i midten, så der ikke er noget luft imellem lagene, og dernæst rundt langs kanten, så snitterne er helt tætte. Pensl overfladen med æg, og prik derefter det øverste lag mange gange med en gaffel. Drys med demerarasukker. Sæt kagen i ovnen, og lad den bage i ca. 25 minutter, eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen i passende stykker. De færdige snitter skal du opbevare i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. De holder længere på køl, men så skal de varmes igen før de nydes.
Ingredienser
Dej
½ vaniljestang
375 g hvedemel
200 g sukker
60 g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
275 g smør
1 æg
Fyld og topping
600 g hindbærmarmelade god slags (lav din egen her)
1 æg sammenpisket
demerara-rørsukker gylden rørsukker med store, knasende krystaller