Tilbage til opskrifter

Havrevafler med kastanje, æblekompot og letpisket flødeskum

Havre- og kastanjemelet giver en dyb nøddeagtig smag til de her vafler, der desuden er glutenfri. Hvis du serverer dem med æblekompot og luftigt, letpisket flødeskum, er oplevelsen ikke så langt fra en god trifli.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Æblekompot

Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne i tern, og kom dem i en kasserolle sammen med rørsukker, kornene fra vaniljestangen, den tomme flækkede vaniljestang og vandet, kog op, og lad det simre ved svag varme i 25-30 minutter. Æblerne må gerne opretholde en smule struktur. Smag kompotten til med æblecidereddike, og lad den køle helt ned i køleskabet.

Vafler

Smelt smørret i en kasserolle, og lad det køle lidt af. Bland havre- og kastanjemel, bagepulver og salt i en skål. Rør kærnemælk, smeltet smør, æg og honning sammen i en anden skål, og pisk dernæst melblandingen i – dejen skal være helt fri for klumper. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter på køkkenbordet.

Pisk fløden til en let og luftig konsistens. Steg vaflerne i lidt smør i et opvarmet vaffeljern, og servér dem straks med æblekompot og letpisket flødeskum.

Ingredienser

Æblekompot

400 g æbler
50 g rørsukker
½ vaniljestang
½ dl vand
æblecidereddike

Vafler

140 g smør
210 g glutenfrit havremel
50 g kastanjemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 ½ dl kærnemælk
4 æg
100 g honning
smør til stegning

Desuden

1 ½ dl piskefløde

Find opskriften i Meyers jul