Tilbage til opskrifter

Havreboghvedegrød med svampe og dampet grønkål

Grøden her hører til det salte køkken, og kan spises som et måltid i sig selv som alternativ til f.eks. risotto eller bygotto. Boghvedeflagerne giver grøden en skøn nøddeagtig smag, mens de hele, sprødstegte boghvedekerner næsten smager af popcorn.

Sådan gør du

Grøden

Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og hak dem fint. Blend de tørrede svampe, til de er blevet helt pulveriserede. Steg løg og champignoner i olie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Tilsæt timianblade, svampepulver, havregryn og boghvedeflager. Hæld bouillonen over, giv den et opkog, og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Stegte svampe

Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Rist champignonerne i olie ved høj varme i et par minutter, til de er gyldne. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Dampet grønkål

Skyl kålen, og pluk bladene af stilkene. Skær stilkene i tynde skiver. Damp både blade og stilke i en sigte eller bambusdamper over kogende vand under låg i et par minutter. Vend den dampede kål med salt og lidt citronsaft.

Ved servering

Rist boghvedekerner i olie, til de tager godt med farve, og krydr med salt. Anret grøden i skåle, og drys med stegte svampe og dampet kål. Riv citronskal over grøden umiddelbart inden servering.

Ingredienser

Havreboghvedegrød

1 løg
200 g champignoner
20 g tørrede svampe
2 spsk olivenolie
2 kviste timian
150 g havregryn
150 g boghvedeflager
1 l grøntsags- eller svampebouillon (eller vand)
havsalt
friskkværnet peber
æblecidereddike

Stegte svampe

100 g champignoner

Dampet grønkål

200 g grønkål
½ usprøjtet citron saft heraf

Desuden

50 g hele boghvedekerner
½ usprøjtet citron skal heraf

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her