Sådan gør du
Grøden
Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og hak dem fint. Blend de tørrede svampe, til de er blevet helt pulveriserede. Steg løg og champignoner i olie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Tilsæt timianblade, svampepulver, havregryn og boghvedeflager. Hæld bouillonen over, giv den et opkog, og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
Stegte svampe
Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Rist champignonerne i olie ved høj varme i et par minutter, til de er gyldne. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
Dampet grønkål
Skyl kålen, og pluk bladene af stilkene. Skær stilkene i tynde skiver. Damp både blade og stilke i en sigte eller bambusdamper over kogende vand under låg i et par minutter. Vend den dampede kål med salt og lidt citronsaft.
Ved servering
Rist boghvedekerner i olie, til de tager godt med farve, og krydr med salt. Anret grøden i skåle, og drys med stegte svampe og dampet kål. Riv citronskal over grøden umiddelbart inden servering.
Ingredienser
Havreboghvedegrød
1 løg
200 g champignoner
20 g tørrede svampe
2 spsk olivenolie
2 kviste timian
150 g havregryn
150 g boghvedeflager
1 l grøntsags- eller svampebouillon (eller vand)
havsalt
friskkværnet peber
æblecidereddike
Stegte svampe
100 g champignoner
Dampet grønkål
200 g grønkål
½ usprøjtet citron saft heraf
Desuden
50 g hele boghvedekerner
½ usprøjtet citron skal heraf