Tilbage til opskrifter

Gyoza – japanske dumplings

Gyoza bliver spist som snack, aftensmad og også ofte sammen med Ramen. Det er en billig og ret mættende måde at lave sine dumplings på, men det kræver noget øvelse at få folde teknikken på plads. Ligesom med alt andet gør øvelse mester her, så saml familien og lav et mini Gyoza kursus derhjemme.

Sådan gør du

Kål, forårsløg, svampe, hvidløg, ingefær finthakket og blandes med svinkødet og de resterende ingredienser

Tag et stykke dumpling dej og fyld ca. 1 tsk fyld i midten med en teske, hvorefter der kommes vand rundt i siderne og denne foldes til en Gyoza.

Varm en stor pande op med neutral olie og sæt en lille kedel med kogende vand over. Når olien er middel varm fyldes panden med dumplings, og disse steges let gyldne.

Hæld ca. ½ dl varmt vand på panden og kom straks låg på så Gyozaerne bliver dampede. Når alt vandet er fordampet kommes en smule olie på panden og Gyozaerne steges sprøde de sidste 1-2 min. Serveres på en tallerken og spises med dipping sauce til.

Ingredienser

Gyoza

500 g hakket svinekød 10 %
1 Gyoza dumpling dej (kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder)
150 g kål
2 stk forårsløg
2 store shiitake svampe eller champignon
2 fed hvidløg
20 g ingefær
1 spsk sake
1 spsk mirin (sød risvin)
1 spsk soja
1 spsk sesamolie
1 knivspids salt
1 tsk peber
neutral olie til stegning

Dipping sauce

2 spsk soja
2 spsk eddike
2 dråber Ra-yu chili oil