Sådan gør du
Skræl og hak persillerødder, løg, hvidløg og et æble. Rist det hele i olien i en gryde, til løget er blødt og glasklart. Tilsæt bouillon og kog ved svag varme til ærterne er næsten møre – ca. 45 min.
Tilsæt eddike og fløde og kog 10 min. mere.
Stavblend suppen – bibehold en grov konsistens, eller blend helt glat. Justér konsistensen med lidt mere væske, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber, evt. mere eddike og evt. miso. Hvis du bruger miso, så brug det før, du bruger salt, da miso er ret salt i sig selv.
Skær det andet æble i helt små tern, behold skrællen på.
Kom lidt små æbletern, lidt rapsolie og fintrevet peberrod på toppen af suppen ved servering.
Ingredienser
3 persillerødder (350 g)
1 løg
4 fed hvidløg
2 æbler
3 spsk smagsneutral olie
180 g flækærter
1 ½ l grøntsagsbouillon
2 spsk æblecidereddike
1 dl fløde
Evt. lidt lys miso
1 lille stykke peberrod
3 spsk koldpresset rapsolie