Tilbage til opskrifter

Grøntsagschili

Chili sin carne med masser af grøntsager, varme krydderier, chokolade og brune bønner. Retten er velegnet til vegetarer, veganere og alle andre, der kan lide en drøngod chili.

Sådan gør du

Skær peberfrugter, løg, hvidløg, courgette og chili ud i små tern (gerne mindre end 1x1 cm) og brun det godt af i olie i en tykbundet gryde. Det er allerede nu at rettens smagsmæssige fundament skal lægges, og det er vigtigt for retten som helhed, at grøntsagerne får tilstrækkelig med farve.

Tilsæt hakkede tomater, chipotle, timian, røget paprika, spidskommen, muscovadosukker, salt og peber og lad det simre 15-20 minutter ved svag varme inden chokoladen tilsættes.

Kom til slut grofthakket spinat, hvide og brune bønner ved og lad det integrere sig i retten. Juster med vand eller grøntsagsbouillon undervejs, så retten ikke koger tør. Smag til med salt og peber.

Tip

Server med en skefuld fed cremefraiche og bredbladet persillet eller brug chilien som indhold i en wrap.

Ingredienser

2 peberfrugter
2 små løg
2 fed hvidløg
½ courgette
2 dåser hakkede tomater eller tilsvarende friske tomater
1 frisk chili
2 tsk chipotle chili
1 håndfuld friskhakket timian
2 tsk muscovadosukker eller brun farin
2 tsk røget paprika
2 tsk stødt spidskommen
20 g mørk chokolade
3 håndfulde grofthakket spinat
salt
Friskkværnet peber
olie

Desuden

1 dåse hvide bønner
1 dåse brune bønner (eller kidney bønner)