Sådan gør du
Skær peberfrugter, løg, hvidløg, courgette og chili ud i små tern (gerne mindre end 1x1 cm) og brun det godt af i olie i en tykbundet gryde. Det er allerede nu at rettens smagsmæssige fundament skal lægges, og det er vigtigt for retten som helhed, at grøntsagerne får tilstrækkelig med farve.
Tilsæt hakkede tomater, chipotle, timian, røget paprika, spidskommen, muscovadosukker, salt og peber og lad det simre 15-20 minutter ved svag varme inden chokoladen tilsættes.
Kom til slut grofthakket spinat, hvide og brune bønner ved og lad det integrere sig i retten. Juster med vand eller grøntsagsbouillon undervejs, så retten ikke koger tør. Smag til med salt og peber.
Ingredienser
2 peberfrugter
2 små løg
2 fed hvidløg
½ courgette
2 dåser hakkede tomater eller tilsvarende friske tomater
1 frisk chili
2 tsk chipotle chili
1 håndfuld friskhakket timian
2 tsk muscovadosukker eller brun farin
2 tsk røget paprika
2 tsk stødt spidskommen
20 g mørk chokolade
3 håndfulde grofthakket spinat
salt
Friskkværnet peber
olie
Desuden
1 dåse hvide bønner
1 dåse brune bønner (eller kidney bønner)