Sådan gør du
Gris og urter
Krydr svinekoteletterne med salt, og grill dem på en grillpande ved høj varme i 4-5 minutter på hver side, til de er møre, men stadig saftige. Skær skalotteløgene i strimler, og kom det ned til kødet de sidste 1-2 minutter af stegningen. Lad kød og løg hvile på fedtsugende papir.
Skyl og pluk de vilde urter i blade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.
Kærnemælksdressing
Skær kødet i tynde skiver, marinér dem med nogle dråber rapsolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Til dressingen røres alle ingredienser sammen og smages til med salt og peber.
Vend de vilde urter med kødet, de stegte løg og kærnemælksdressingen, og fordel salaten på fire frokosttallerkner.
Ingredienser
Gris og urter
2 svinekoteletter
havsalt
2 skalotteløg
4 håndfulde vilde urter fra skoven, fx bregneskud, skovløg, løgkarse, skovsyre, ramsløg og skvalderkål
rapsolie
citronsaft
Friskkværnet peber
Kærnemælksdressing
½ dl tykmælk eller ymer
½ dl kærnemælk
2 spsk citronsaft
1 spsk rørsukker
1 tsk koldpresset rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber