Tilbage til opskrifter

Græskarsuppe med gulerødder

  • Opskrift på græskarsuppe med gulerødder

Græskar er fantastisk i supper. Prøv denne opskrift og oplev samspillet mellem græskarrets dybe smag og gulerøddernes sødme.

Sådan gør du

Græskarsuppe

Trim og skræl gulerødder og græskar, og skær dem i mindre, ensartede stykker. Kom begge dele i en gryde stor nok til at rumme det hele, og dæk lige akkurat med vand. Tilsæt to teskefulde salt og kog op. Skru ned, når vandet koger, og lad det simre, til grøntsagerne er helt møre – hvis de stadig er lidt rå, kan suppen blive lidt klumpet og uhomogen og virke let skilt i munden. Blend med en stavblender eller i glasblender til en tæt og blød suppe, vil du være sikker på en jævn og glat suppe, så pres den gennem et dørslag med en øse. Varm suppen op igen, og juster smagen med æbleeddike, creme fraiche eller yoghurt og salt og peber. Riv ingefæren groft og pres saften ned i gryden, kassér resten af ingefæren.

Kålssalat

Vask og snit kålbladene, og vend dem med lidt rapsolie og eddike. Hvis du ønsker en mere blød og sødmefuld salat, kan du lade den stå med marinaden 20-30 minutter, eller kort blanchere eller lynstege kålen inden marinering. Server suppen varm med en lille smule kålsalat på toppen.

Tip

Husk at smage den omhyggeligt til, gerne flere gange, så du balancerer græskarrets dybe smag og gulerøddernes sødme med både salt og surt og peber-varme. Du kan også sagtens skrue op for krydringen med f.eks. ristede fennikelfrø, chili eller ekstra ingefær.

Ingredienser

Græskarsuppe

5 gulerødder
1 græskar (hokaido eller butternutsquash er bedst og lettest at få fat på)
2 spsk æblecidereddike
1 dl creme fraiche 38% eller græsk yoghurt 10%
40 g frisk ingefær
Salt og peber

Kålssalat

150 g Blandede kålblade f.eks. grønkål, sennepssalat, palmekål eller rosenkålstop
koldpresset rapsolie
Lidt æbleeddike