Tilbage til opskrifter

Garganelli med ramsløg, forårssvampe og friskost

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bring en gryde med vand og salt i kog. Rens svampene grunde med en pensel eller en lille grøntsagskniv; evt. i vand, hvis de er meget beskidte. Steg svampene i lidt olie på en varm pande i 2-3 minutter så de falder lidt sammen og bliver gyldne. Krydr svampene med salt og peber.

Kog pastaen i saltet vand i 4-5 minutter (eller efter anvisning på pakken), til den er mør, men stadig med lidt bid. Hæld vandet fra pastaen, og lad den blive i gryden. Kom friskost, svampe og skåret ramsløg op i pastaen, og vend det hele godt rundt.

Dryp med lidt olivenolie, og smag til med salt, peber og lidt fintrevet citronskal, og spis pastaen med det samme enten som forret eller som mellemret i en større menu.

Ingredienser

havsalt
200 g forårs svampe Vårmusseroner, morkel, bøgehatte
1 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
200 g frisk garganelli anden pastatype kan også bruges
3 spsk Kirks friskost
10 blade ramsløg
fintrevet skal af én usprøjtet citron

Find opskriften i Almanak

Find bogen her