Tilbage til opskrifter

Gammeldags modnede sild med rabarber, perleløg og karse

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Gammeldags modnede sild

Skær sildene i bidder, og kom dem i vakuum sammen med syltelagen. Hvis det er muligt, vil det ideelle være at lade sildene marinere i vakuum i minimum 1-2 uger før servering .

Syltelage til sild og rabarber

Syltelagen koges op med rabarbersaft, sort peber og vadouvan.

Rabarber/Perleløg

Rabarberne ordnes og skæres i stykker af ca. 3 cm. størrelse. Herefter overhældes perløgene og rabarberne med den varme syltelage. Herefter skal det trække til det er helt afkølet. Kom den derefter i vakuum i 1-2 uger før servering

Karseolie

Spinat, purløg og karse blendes sammen med olie og salt i en blender i omkring 6-7 min. Lad herefter olien trække i ca. 1 døgn, hvorefter den skal sigtes i fin sigte. Det er vigtigt at olien ikke presses igennem sigten, da den vil blive grumset.

Ingredienser

Gammeldags modnede sild

400 g gammeldags modnet sild i klassisk lage
100 g påske syltelage

Syltelage til sild og rabarber

200 g syltelage
20 g rabarbersaft
5 g sorte hele peberkorn
1 ⅕ g Vadouvan

Rabarber/Perleløg

100 g friske rabarber
100 g perleløg

Karseolie

15 g karse
10 g purløg
5 g blad spinat
50 g smagsneutral olie
salt