Sådan gør du
Friterede fiskefileter
Drys fileterne med lidt salt på begge sider. Panér fiskefileterne ved først at vende dem i mel, dernæst i sammenpisket æg – sørg for, at fisken er helt dækket af æg – og til sidst i rasp, som skal dække fisken helt. Tryk let på fisken, så raspen sidder helt fast i ægget. Læg de panerede fileter på et fad, og sæt dem i køleskabet, indtil de skal friteres.
Varm olien op i en lille kasserolle til ca. 175°, eller til den syder og bobler kraftigt om en tændstik uden svovl. Fritér fiskefileterne et par stykker ad gangen, til de er flot gyldne og sprøde – det tager 1-2 minutter. Læg dem på køkkenrulle, og krydr begge sider af fisken med flagesalt.
Remoulade
Rør sennepspickles sammen med mayonnaise, estragon, grofthakkede kapers og kørvel. Smag til med salt, peber og lidt æbleeddike.
Servér fiskefileterne med remoulade, rugbrød og citronbåde.
Ingredienser
6 store skrubbefileter (ca. 500 g)
hvedemel til panering
2 æg
150 g (ca.) rasp
1 l vindruekerneolie til fritering
flagesalt
Remoulade
150 g sennepspickles
100 g mayonnaise
1 tsk frisk estragon
1 spsk kapers
1 spsk hakket kørvel (eller persille)
salt og peber
æbleeddike
Desuden
rugbrød
1 citron