Sådan gør du
Snit kålen i helt tynde strimler og vend den med kirsebæreddiken. Krydr med salt. Lad rødkålen trække med eddiken i et par timer.
Rist mandlerne i ovnen ved 160° til de er let gyldne, ca. 6-8 minutter. Skær dem i aflange splinter. Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad. Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne.
Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen. Vend dressingen i og smag til med salt og peber.
Ingredienser
½ rødkål
3 spsk kirsebæreddike
50 g smuttede mandler
2 små appelsiner
2 spsk honning (eller mørk sirup, hvis opskriften skal være vegansk)
2 spsk olivenolie
75 g rosiner (eller tørrede tranebær)
salt
peber