Tilbage til opskrifter

Falafel med fermenteret rødkål og spinatpure

Med en god grundopskrift på falafel kan du eksperimentere med smag og udseende. Prøv f.eks. at tilføje lidt fintrevet rødbede og få flotte røde falafler. Eller lav en urteudgave med finthakket mynte og koriander. Eller en spicy version med finthakket grøn chili. Tilbehøret er variationer over klassisk tilbehør fra Mellemøsten. Den fermenterede rødkål får en delikat konsistens og smag, men frisksnittet frisk rødkål med lidt citronsaft er også fint i en håndevending.

Sådan gør du

Falafel

Pil hvidløget, og hak det fint. Kom alle falafel-ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en grov, ensartet masse. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. et par spsk. vand, så massen bliver formbar og let at arbejde med. Hvis du har tid, så lad massen trække i køleskabet i 20-30 minutter eller længere.

Form massen til kugler på størrelse med store valnødder.

Spinatpure

Skyl spinaten grundigt, og blancher den i letsaltet kogende vand i 20 sekunder. Hæld vandet fra, og pres spinaten godt fri for væde.

Blend spinaten med olivenolie og sesamolie, og smag til med salt og peber.

Ingredienser

Falafel

1 fed hvidløg
150 g kikærter udblødes i vand natten over
1 spsk kikærtemel
1 håndfuld persille
1 tsk stødt spidskommen
½ usprøjtet citron
havsalt
Friskkværnet peber
1 l vindruekerneolie til fritering

Spinatpure

100 g babyspinat
½ dl olivenolie
2 spsk vindruekerneolie eller anden neutral olie