Sådan gør du
Falafel
Pil hvidløget, og hak det fint. Kom alle falafel-ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en grov, ensartet masse. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. et par spsk. vand, så massen bliver formbar og let at arbejde med. Hvis du har tid, så lad massen trække i køleskabet i 20-30 minutter eller længere.
Form massen til kugler på størrelse med store valnødder og fritér dem i vindruekerneolie.
Spinatpure
Skyl spinaten grundigt, og blancher den i letsaltet kogende vand i 20 sekunder. Hæld vandet fra, og pres spinaten godt fri for væde.
Blend spinaten med olivenolie og sesamolie, og smag til med salt og peber.
Ingredienser
Falafel
1 fed hvidløg
150 g kikærter udblødes i vand natten over
1 spsk kikærtemel
1 håndfuld persille
1 tsk stødt spidskommen
½ usprøjtet citron
havsalt
Friskkværnet peber
1 l vindruekerneolie til fritering
Spinatpure
100 g babyspinat
½ dl olivenolie
2 spsk vindruekerneolie eller anden neutral olie