Sådan gør du
Kom kokosmælk i en gryde for sig selv og reducer ind til cirka halvdelen. Imens ristes de tørre krydderier og tomatpuré på en tør pande i et minuts tid, før olie, hakket hvidløg og løg tilsættes. Lad det simre under omrøring.
De røde linser skylles i koldt vand og vendes i den ristede krydderiblanding.
Når kokosmælken er reduceret til den ønskede mængde, tilsættes linserne og vandet, og det hele simrer 30 – 45 minutter.
Når linserne er møre, smages det til med revet ingefær og citron.
Til allersidst smages dahlen til med salt, inden den serveres med friske krydderurter, yoghurt og sprøde brød.
Ingredienser
1 fed stort hvidløg                
5 løg                
350 g tomatpuré                
200 g røde linser                
6 dl vand                
2 dl kokosmælk                
1 spsk citronsaft                
5 cm frisk ingefær                
olie    
Krydderiblanding
1 tsk Friskkværnet peber                
et godt drys revet muskatnød                
½ stjerneanis                
1 ½ tsk spidskommen                
⅓ tsk nellike                
1 laurbærblad                
1 tsk kardemomme                
1 tsk stødt kanel                
1 ½ tsk stødt koriander                
salt