Tilbage til opskrifter

Dahl med røde linser og kokosmælk

Denne cremet indisk-inspireret dahl er med røde linser og kokosmælk, som både er nærende og fyldt med smag. Røde linser koges sammen med løg, hvidløg, og varme krydderier. Kokosmælk tilføjer en lækker fyldighed og afrunder smagen. 

Sådan gør du

Kom kokosmælk i en gryde for sig selv og reducer ind til cirka halvdelen. Imens ristes de tørre krydderier og tomatpuré på en tør pande i et minuts tid, før olie, hakket hvidløg og løg tilsættes. Lad det simre under omrøring.

De røde linser skylles i koldt vand og vendes i den ristede krydderiblanding.

Når kokosmælken er reduceret til den ønskede mængde, tilsættes linserne og vandet, og det hele simrer 30 – 45 minutter.

Når linserne er møre, smages det til med revet ingefær og citron.

Til allersidst smages dahlen til med salt, inden den serveres med friske krydderurter, yoghurt og sprøde brød.

Ingredienser

1 fed stort hvidløg
5 løg
350 g tomatpuré
200 g røde linser
6 dl vand
2 dl kokosmælk
1 spsk citronsaft
5 cm frisk ingefær
olie

Krydderiblanding

1 tsk Friskkværnet peber
et godt drys revet muskatnød
½ stjerneanis
1 ½ tsk spidskommen
⅓ tsk nellike
1 laurbærblad
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt kanel
1 ½ tsk stødt koriander
salt