Tilbage til opskrifter

Dahl med grillet græskar, saltede mandler og skovsyre

Dahl er en perfekt efterårsret, som kan laves i flere varianter og med forskelligt topping. I denne udgave serveres dahlen med bagt græskar, som giver en dejlig sødme og fylde sammen med de røde linser.

Sådan gør du

Dahl

Kom hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, kardemomme og karry i en foodprocessor, og kør blandingen til en grov pasta. Det kan også knuses i en morter.

Varm en gryde med lidt olie, og steg løg og gulerødder i et par minutter. Tilsæt chilipastaen, og steg i yderligere et minut. Hæld linserne i og steg et øjeblik. Kom vand, flåede tomater og salt i, og lad det simre til linserne er møre. Smag retten til med salt og peber. Hvis retten skal have mere styrke, kan man hakke lidt mere frisk chili oveni hver portion.

Grillet græskar

Vend græskarbådene med olie og salt, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og møre. Dryp citronsaft ud over græskarbådene.

Saltede mandler og skovsyre

Vend hele mandler med vand og salt. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, så de ikke branker. Lad mandlerne køle helt af før servering.

Servering

Servér dahlen toppet med bagte både af græskar, saltede mandler og skovsyre.

Ingredienser

Dahl

190 g hvidløg
114 g chili uden kerner
285 g ingefær skrællet
190 g rapsolie
30 g spidskommen stødt
40 g kardemomme stødt
60 g karry
1900 g hakket løg
1900 g gulerødder i tern
1528 g tørrede røde linser
1528 g hakkede tomater
4000 g vand
salt
peber

Grillet græskar

1900 g græskar i både
190 g olie
citronsaft
salt

Saltede mandler og skovsyre

380 g mandler
50 g vand
salt
300 g skovsyre