Sådan gør du
Dahl
Kom hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, kardemomme og karry i en foodprocessor, og kør blandingen til en grov pasta. Det kan også knuses i en morter.
Varm en gryde med lidt olie, og steg løg og gulerødder i et par minutter. Tilsæt chilipastaen, og steg i yderligere et minut. Hæld linserne i og steg et øjeblik. Kom vand, flåede tomater og salt i, og lad det simre til linserne er møre. Smag retten til med salt og peber. Hvis retten skal have mere styrke, kan man hakke lidt mere frisk chili oveni hver portion.
Grillet græskar
Vend græskarbådene med olie og salt, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og møre. Dryp citronsaft ud over græskarbådene.
Saltede mandler og skovsyre
Vend hele mandler med vand og salt. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Rør rundt i dem undervejs, så de ikke branker. Lad mandlerne køle helt af før servering.
Servering
Servér dahlen toppet med bagte både af græskar, saltede mandler og skovsyre.
Ingredienser
Dahl
190 g hvidløg
114 g chili uden kerner
285 g ingefær skrællet
190 g rapsolie
30 g spidskommen stødt
40 g kardemomme stødt
60 g karry
1900 g hakket løg
1900 g gulerødder i tern
1528 g tørrede røde linser
1528 g hakkede tomater
4000 g vand
salt
peber
Grillet græskar
1900 g græskar i både
190 g olie
citronsaft
salt
Saltede mandler og skovsyre
380 g mandler
50 g vand
salt
300 g skovsyre
Leder du efter..

Boller i karry med æblekompot og brune ris

Falafel-bowl

Linsegrød med æblecider, svampe, urter og græskar

Citronbagte gulerødder med sortøjebønner

Rødbedesalat med linser, æbler og blåskimmelost

Squashpasta og linseboller i tomatsauce

Aubergine-dahl med spinat og æbleraita

Rød spidskål bagt i barbeque med mungbønner, majs og løg

Minestronesuppe

Kikærtepandekager med salviebagte græskar, mozzarella og hytteost.

Braiserede kikærter med estragon og solsikkekerner

Svampepaté med nødder og ristede svampe

Burger med quinoabøf

Ærtefrikadeller med varm kartoffelsalat

Adas polo

Polenta med østershatte

Gratineret hvidkål og hasselnøddefars

Persillerodssuppe med gule ærter

Pasta med squash, ærter, fløde og citron

Cacio e pepe med miso og kikærtepasta

Pasta fagioli med borlottibønner og to slags kål

Linsesalat med stegte porrer, valnødder og fetacreme

Pasta med belugabolo

Bønnebiksemad med svampe, kål og parmesan

Flækærtehummus

Bagt og grillet selleri med stegte østershatte, langtidsbagte tomater og hestebønneragout

Bagte bønner med savoykål og persillepesto

Bønner på grillet brød

Brændende (sommer)kærlighed

Chili con carne med merquezpølser, sorte bønner og ras el hanout

Frikadeller med hvide bønner samt kartoffelsalat med ærtepesto

Glaskålstacos med pintobønner og guacamole

Gnocchi med sort bønnesauce, bagte tomater, timian og trompetsvampe

Chili sin carne

Kornotto med svampe og edamamebønner

Lasagne med ristede rodfrugter, hvide bønner og basilikum

Persiske gule ærter kogt med tørret lime, snittebønner og aubergine

Portobellogryde med miso og grønkål

Ribollita med palmekål og bønner

Risgrød med svampe, hoisinsauce og hestebønner

Salat af grønne bønner med opalblommer, feta og mandler

Sommer-ribollita med hestebønner, grønne bønner, savoykål og grillet brød

Stegte hvedetortillas med grov bønnemos, rosenkål og Vesterhavsost

Ølandshvedepandekager med ristet mungbønnemos, spinat og snittebønner

Dahl med grillet græskar, saltede mandler og skovsyre

Grillet spidskål med hestebønner, feta og urter

Græskarhummus

Gul ærtesuppe med persillerod

Hjemmelavede falafler

Lollandske rosiner i letrøget bouillon med sæsongrønt

Mungbønne-ærtepuré med lynstegt spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød

Pasta med røde linseboller

Salat af bagt broccoli med linser, tomater og feta

Tempeh i rød karry med asparges, spirer og thai-bailikum
