Sådan gør du
Skær fisken i 2-4 stykker. Krydr den med salt, og lad den trække i køleskabet, mens du gør resten klar.
Skær hvidkålen i ca. 1 cm tykke både. Vend kålbådene med revet citronskal, citronsaft, olivenolie og grofthakkede nødder. Krydr med salt og peber.
Fordel kålen i et ovnfast fad, så den ligger i ét lag. Bag kålen – ikke fisken – i ovnen ved 200° i 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen. Læg fiskestykkerne på kålen, og drys dilkviste på. Brug en ske til at dryppe lidt af saften fra kålen over fisken. Sæt fadet tilbage i ovnen, og giv det 4-5 minutter, til fisken er lige netop gennemtilberedt.
Tag den straks ud af ovnen, og lad den hvile, mens du rører creme fraichen med revet hvidløg og smager den til med salt og peber.
Fordel lidt af creme fraichen på retten, og server – gerne med groft brød til.
Ingredienser
250 g torskefilet uden skind
havsalt
friskkværnet peber
¼ hvidkål
1 citron
½ dl olivenolie
50 g hasselnødder
½ fed hvidløg
1 dl creme fraiche 18%
1 håndfuld dild