Tilbage til opskrifter

Chili con carne

Chili con carne er en fyldig gryderet med oksekød der simrer i en intens chili tomatsauce. I denne fortolkning er tilsat både kidney- og hvide bønner, samt rødvinseddike der giver retten den perfekte dybde og syrebalance. Server den med yoghurt, brød eller ris.

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde, tilsæt hakkekød, og sauter det i nogle minutter, til kødet er godt brunet, og krydr med salt og peber.

Pil og hak løg og hvidløg, og kom dem ned til kødet sammen med en halv chili, og lad det sautere i yderligere et par minutter. Tilsæt rødvinseddike og flåede tomater, og lad chilien koge i 45-60 minutter på lavt blus.

Tilsæt de kogte bønner, og lad chilien koge i 10 minutter mere. Smag til slut til med salt og peber og resten af den friske chili, alt efter hvor meget spark du synes, der skal være.

Server chilien med yoghurt naturel, ekstra frisk chili og speltflute eller ris til.

Ingredienser

1 spsk olivenolie
600 g hakket oksekød 6-8%
havsalt
Friskkværnet peber
2 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili befriet for kerner
1 spsk rødvinseddike
3 dåser flåede tomater
200 g røde kidneybønner kogte (100 g i rå, ukogt vægt)
200 g hvide bønner kogte (100 g i rå, ukogt vægt)

Tilbehør

yoghurt
chili
brød eller ris