Tilbage til opskrifter

Butterdejstærte med sous vide rødbeder og rygeost

Denne opskrift er en god vegetarret i form af en madtærte. Her har vi en kombination af sous vide tilberedte rødbeder og rygeost, der altid passer godt sammen. Sous vide tilberedningen af rødbederne gør, at smagen af rødbede bliver mere intens, og den beholder alle de gode næringsstoffer fra grøntsagen. Retten kan serveres som en forret, grøntret eller som tilbehør til f.eks. lam eller stegt laks.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Fremgangsmåde sous vide rødbeder

Grøntsagerne skylles, skrælles og skæres i mundrette stykker.

Alle ingredienser kommes i en vakuumpose og vakuumpakkes.

Tilbered rødbederne ved 84 grader i 80 minutter.

Sådan tilbereder du tærten

Tænd ovnen på 200 grader (over og under varme).

Butterdejen skæres eller stikkes ud i cirkler på ca. 15 cm. i diameter.

Dejen forbages i den forvarmede ovn ved 200 grader evt. under pres i ca. 15 min eller til dejen er flot gylden og sprød.

Imens butterdejen bager, tilberedes rødbederne på en pande eller i en gryde sammen med smør og lagen fra den vakuumpose, som rødbeder er blevet tilberedt i.

Steg rødbederne til lagen er kogt ind til en sirup lignende konsistens, så den ”hænger” på rødbederne.

Derefter anrettes rødbederne på de bagte butterdejsbunde og toppes med rygeost, hasselnødder og estragon.

Ingredienser

Ingredienser til sous vide rødbeder

300 g rødbede
6 g Meyers æblecidereddike
20 g solbærsaft
1 g lakridspulver
4 g salt
3 g frisk estragon

Resterende ingredienser

120 g Meyers 20% rygeost
1 butterdej
40 hasselnødder (ristet og hakket)
30 g smør
Estragon