Sådan gør du
Fremgangsmåde sous vide rødbeder
Grøntsagerne skylles, skrælles og skæres i mundrette stykker.
Alle ingredienser kommes i en vakuumpose og vakuumpakkes.
Tilbered rødbederne ved 84 grader i 80 minutter.
Sådan tilbereder du tærten
Tænd ovnen på 200 grader (over og under varme).
Butterdejen skæres eller stikkes ud i cirkler på ca. 15 cm. i diameter.
Dejen forbages i den forvarmede ovn ved 200 grader evt. under pres i ca. 15 min eller til dejen er flot gylden og sprød.
Imens butterdejen bager, tilberedes rødbederne på en pande eller i en gryde sammen med smør og lagen fra den vakuumpose, som rødbeder er blevet tilberedt i.
Steg rødbederne til lagen er kogt ind til en sirup lignende konsistens, så den ”hænger” på rødbederne.
Derefter anrettes rødbederne på de bagte butterdejsbunde og toppes med rygeost, hasselnødder og estragon.
Ingredienser
Ingredienser til sous vide rødbeder
300 g rødbede
6 g Meyers æblecidereddike
20 g solbærsaft
1 g lakridspulver
4 g salt
3 g frisk estragon
Resterende ingredienser
120 g Meyers 20% rygeost
1 butterdej
40 hasselnødder (ristet og hakket)
30 g smør
Estragon