Trifli er nem at variere efter årstiden – temaet makron, frugt og creme er evigt godt, uanset om det er varmt eller koldt udenfor. Du kan sagtens lave den med andre frugter eller bær, som f.eks. stikkelsbær, blommer, kompot af æbler og kvæder, syltede kirsebær eller rabarber i foråret.

Sådan gør du

Creme

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt sukker på spækbrættet med den flade side af kniven, så kornene skiller sig ad.

om vanilje og stang og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde, og rør dem godt sammen. Sæt gryden på komfuret, og varm op under grundig piskning. Lad cremen koge igennem i 2-3 minutter, indtil den tykner og bliver helt glat og blød.

Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.

Desuden

Når cremen er kold, er det tid til at bygge din trifli. Kom lidt letknust makron i bunden af en serveringsskål eller et lille portionsglas, og stænk med lidt sherry. Kom lidt brombær oven på og herefter lidt creme. Gentag dette, indtil der ikke er flere brombær og mere creme tilbage. Slut af med let pisket flødeskum på toppen og lidt knust makron og revet appelsinskal.

Lad triflien stå ½-1 time i køleskabet, inden du serverer den, så den lige "sætter" sig.

Ingredienser

Creme

2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk maizena
3 dl letmælk
½ vaniljestang

Desuden

100 g makroner
½ dl sherry
200 g friske brombær
1 dl piskefløde
½ usprøjtet appelsin