Tilbage til opskrifter

Blæksprutte med kartoffel

Retten er spansk, hvor den går under navnet 'Papas con choco'.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Rengør blæksprutten efter kokkens forvisning.

Hak løg, peber og hvidløg groft, og rist grundigt af i en passende gryde i en smule olivenolie.

Skær tomaten i halv top/bund og riv dem på den grove side af rivejernet – skindet skal vi ikke bruge.

Når løg og peber er ristet af tilsættes den rengjorte blæksprutte og det hele ristes igennem en gang til.

Dernæst deglaceres gryden med tomat og hvidvinen.

Når vinen er fordampet tilsættes grove stykker af kartoffel og rettes dækkes næsten med vand. Lad småkoge ca. 20 minutter indtil kartoflerne er møre.

Ingredienser

Det skal du bruge:

1 stk løg
1 stk grøn peber
1 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
1 stk tomat
300 g blæksprutte
600 g kartoffel
500 ml vand
laurbærblade