Sådan gør du
Tomatsovsen
Riv løg, friske tomater på det grove rivejern. Riv hvidløg fint.
Bland alle ingredienser sammen - underdoser salt og peber – kom i en gryde eller på en pande uden låg og kog 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen og lad farsen trække 30 min på køl.
Kødfarsen tages ud af køleskabet og formes til små kødboller
Kødbollerne ligges ned i tomatsovsen og koges i ca. 20 minutter, med låg på, til de er færdigkogte (75 grader i kernetemperatur).
Tilbehør
Når kødbollerne har ligget og kogt i tomatsaucen i en 5-10 minutter, slåes æggene ud i tomatsaucen
Put låget på igen og lad retten simre videre til at både kødboller og æg er færdige.
Ingredienser
Tomatsovsen
500 g friske tomater
1 dåse flåede tomater (kværnet)
½ zittauerløg
1 fed hvidløg
1 spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 tsk chili
friske koriander
persille
salt og peber
olivenolie
Tilbehør
12 æg hvis uden kød (laver du kødboller, halver da mængden af æg)
Kødboller
400 g hakket oksekød (eller andet hakket kød)
1 æg
1 ½ spsk hvedemel
1 spsk spidskommen
1 spsk paprika
1 tsk chili
krydderurter efter lyst - finthakkede
salt og peber