Sådan gør du
Paprikamandler
Tænd ovnen på 130°. Kom mandler, paprika, salt, spidskommen, chili, hvidløg og vand i en skål, og bland det hele godt sammen, så alle mandlerne bliver overtrukket' med krydderier. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 1–1½ time, til de er tørre. Ryst lidt i dem undervejs.
Salat
Skyl spinat, salat og kørvel i koldt vand, og slyng dem i en salatslynge eller dup dem tørre i et rent viskestykke. Skær avocadoerne over, fjern midterstenen, og løsn frugtkødet fra skallen med en spiseske. Skær avocadobådene i flotte stykker på langs.
Skær skrællen af grapefrugterne med en skarp kniv, og sørg for at komme helt ind til frugtkødet. Skær nu mellem lamellerne, så du får fine grape-fileter. Skær rødløget i tynde skiver.
Citrusmarinade
Pres saften ud af grape-resterne, og bland den med citronsaft, olivenolie og honning. Smag marinaden til med salt og peber. Vend spinat, salat og kørvel forsigtigt med avocado, grapefileter, rødløg og citrusmarinade, og arrangér salaten på et fad. Drys med paprikamandler.
Ingredienser
Paprikamandler
80 g mandler
½ tsk paprika
½ tsk salt
1 knivspids stødt spidskommen
1 knivspids knust chili
½ fed revet hvidløg
½ dl vand
Salat
2 håndfulde spinat og grønne salater f.eks. rucola, mizuna og frisée
½ håndfuld kørvel
2 modne avocadoer
3 grapefrugter
1 lille rødløg
Citrusmarinade
Saft af grapefrugtresterne
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
½ spsk honning eller mørk sirup
havsalt
Friskkværnet peber