Tilbage til opskrifter

Aubergine-daal med spinat og æbleraita

Auberginerne får en næsten kødagtig fylde og konsistens i denne daal, der kan spises som et måltid i sig selv med brød til – f.eks. fladbrødene side 214 eller bare et groft hvedebrød. Du kan også supplere med kogte ris.

Sådan gør du

Daal

Skær auberginerne i bjælker. Rist dem i olie i en mellemstor gryde, til de får farve, og tag dem op af gryden. Kom lidt mere olie i gryden sammen med hakket løg og hvidløg, og rist dem ved lav varme, til løgene er klare og møre, uden at de brænder på – det må godt tage lidt tid, gerne op til 10 minutter.

Knus imens nelliker, spidskommen og kardommekapsler groft i en morter. Kom dem i gryden sammen med chili, kanel, linser, bouillon, tomater og kokosmælk, og krydr med lidt salt. Lad det nu simrekoge i 20 minutter, og kom så auberginerne tilbage i gryden. Kog videre i ca. 10 minutter, til linserne koger ud og jævner grøden. Vend spinaten i, lige inden spisetid, og krydr med salt, peber og citron.

Raita

Skær æblet i tern, og vendt det med yoghurt og grofthakket mynte. Smag til med salt.

Ingredienser

Daal

2 auberginer
3 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
10 nelliker
1 tsk stødt spidskommen
8 kardemommekapsler
1 tsk chilipulver
1 tsk stødt kanel
150 g røde linser
5 dl grøntsagsbouillon
200 g flåede tomater
1 dl kokosmælk
2 håndfulde skyllet babyspinat
salt og peber
saft fra en halv citron citron

Raita

3 dl 10% yoghurt eller skyr
1 stort æble
1 spsk frisk mynte

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her