Sådan gør du
Arepa
Udblød salten I vandet og tilsæt langsomt majsmelet, indtil dejen samler sig til en blød dej. Dette gøres bedst med hænderne eller med en ske. / Håndkraft
Når dejen har samlet sig, lad den hvile i 5 -10 minutter. Portioner herefter dejen ud i små kugler på størrelse med en stor bordtennis bold. Med hænder dyppet I vand, så de er våde, presses boldene flade, og med hænderne formes de til små cirkler / mini pitabrød. Skulle enderne sprække – så kan du bruge dine våde fingre til at lukke hullerne.
Steg Arepaerne på en pande, så de bliver gyldne og sprøde – og steg dem færdig i ovnen (190 grader i 15 min) for at sikre at midten er helt tilberedt.
Fyldet
Træk kødet fra hinanden til Pulled beef – og gem lagen. Steg løg, røde peberfrugter og hvidløg af i en stor gryde til løgene bliver bløde. Tilsæt tomattern, salt peber og spidskommen og bland godt sammen. Tilsæt kødet og fonden herfra – og lad simre i ca. 20 minutter.
Skær de lune arepas og og server med kødet i midten.
Ingredienser
Arepa
300 g Precokked white cornmeal flour (Harina pan)
6 dl vand
1 spsk salt
Fyld
200 g langtidsbraisseret tykkam over natten, med løg og hvidløg (skal være så mørt at det kan trækkes fra hinanden med en gaffel)
lagen fra kødet gemmes
100 g rød peber
100 g tomat i tern
100 g løg
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
Salt og peber