Tilbage til opskrifter

Ærtefrikadeller med varm kartoffelsalat, grov sennep og rugbrød

Frikadellefarsen er nem at lave og får en let grøn farve og en dejlig mild smag fra de grønne ærter. Den skal virkelig virke tør i konsistensen, når du former den. Den klassiske varme kartoffelsalat har en dejlig frisk, syrlig smag. Server med friskbagt rugbrød og masser af grov sennep.

Sådan gør du

Frikadeller

Kog perlebyg og flækærter med snittet løg og hvidløg i 30 minutter. Si vandet fra, og køl byg, ærter, løg og hvidløg ned til stuetemperatur. Kom dem i en foodprocessor sammen med alle de andre frikadelleingredienser (minus olie og smør til stegning). Blend i 1-1½ minut til en sammenhængende, men ikke våd fars. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og lidt smør ved mellem varme, til de har en flot stegeskorpe og er stegt igennem. De skal have 2-3 minutter på hver side.

Kartoffelsalat

Skræl kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter. Gem 2 dl af kogevandet, og hæld resten fra.

Skær løget i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde, og rist løgene glasklare og helt møre, uden de bruner. Det tager 5-6 minutter. Tilsæt æbleeddike og kartoffelvand, og kog i 5 minutter. Tilsæt fløde og de kogte kartofler, og kog yderligere 6-7 minutter uden låg, til saucen tykner i konsistens.

Lige før spisetid, vend så grundigt skyllet og drænet spinat i kartoflerne, og varm det igennem, så spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber. Spis kartoffelsalaten til de varme frikadeller med masser af grov sennep og rugbrød.

Ingredienser

Frikadeller

100 g groft poleret perlebyg
100 g flækærter
1 løg
1 fed hvidløg
150 g ærter (frosne, optøede)
40 g olivenolie
1 knivspids chilipulver
80 g rismel
1 æg
1 knivspids peber
1 tsk salt
vindruekerneolie og smør til stegning

Kartoffelsalat

600 g aspargeskartofler
2 løg
50 g smør
3 spsk æbleeddike
1 dl piskefløde
250 g spinat
salt og peber

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her