Om den skal laves med røget eller saltet flæsk, og om stegte løg hører til eller ej, er et spørgsmål om smag og familietraditioner. Men sikkert er det, at æbleflæsk er en del af det klassiske danske vinter- og julekøkken. Med udgaven her stemmer vi på saltet flæsk, løg sammen med cox orangeæbler, og så stegning på én pande, så æblerne suger stegesafterne til sig.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Varm en stor pande op med en smule olie og smør, og steg det saltede flæsk, til det er let sprødt, men stadig mere fast end hårdt – ca. 3-4 minutter på hver side.

Skær løget i skiver, og æblerne i både. Hvis der er store mængder fedt på panden, så hæld lidt af, og steg derefter løget let mørt i det resterende fedt.

Tilsæt æblebåde sammen med sukker og timian, og steg videre i 6-7 minutter, indtil æblerne får farve og er møre.

Smag til med salt, peber og eddike – husk, flæsket er saltet, så vær forsigtig med saltet.

Tip

Hvis du foretrækker meget sprødt flæsk, så læg det på en rist, og giv det en tur i ovnen ved 200° i 18-20 minutter. Hvis du kun kan få fersk flæsk i skiver, kan du blot drysse det med salt og lade det trække en time i køleskabet.

Ingredienser

400 g letsaltet flæsk skåret i 8 ca. 1⁄2 cm tykke skiver (fås hos slagteren)
vindruekerneolie og smør til stegning
1 løg
4 cox orange æbler
1 tsk sukker
1 tsk timianblade
salt og peber
2 spsk æbleeddike

Find opskriften i Meyers jul