De fleste har stiftet bekendtskab med indmad på et tidspunkt i deres liv, men det er alligevel ikke noget, vi danskere ofte ynder at sætte tænderne i. Det kan måske skyldes mindet fra en dårlig tilberedning fra barndommen eller et lidt anstrengt forhold til udseendet af de saftige sager. Ikke desto mindre er der mange gode grunde til at genindføre indmad på familiens repertoire af livretter.
Vi vil gerne viske tavlen ren og bevise, at indmad stadigvæk fortjener en plads på tallerkenen i 2022. Når vi taler om indmad, omfatter det de spiselige dele af et dyrs indvolde. Oftest møder vi indmad fra okse, kalv, lam, fjerkræ, gris og vildt. Det dækker typisk over lever, nyrer, hjerte, brissel, tunge, hjerne, blod og lunger. Allerede nu kan det måske lyde en anelse angstprovokerende for nogle, men det skal ikke afskrække os fra at udforske indmadens kulinariske potentiale.
Nedenfor giver vi dig en håndfuld opskrifter med indmad, så du kan lade dig inspirere af variationer og smagssammensætninger og forhåbentlig blive nysgerrig på ny.