Tilbage

Mors Dag: forkælelse til kvinden i dit liv

I dag fejrer, hylder og forkæler vi alle mødre rundt omkring i landet, men hvordan er det nu denne dag blev til, og hvad kan du gøre for at forkæle din mor i dag? Alt dette kan du læse mere om herunder.

Hvorfor fejrer vi Mors Dag? 

I dag er det Mors Dag, som altid afholdes anden søndag i maj. Mors Dag er egentlig en gammel tradition, der kan dateres helt tilbage til 1872 i USA, hvor kvindevalgretsforkæmper, Julia Ward Howe, fremsatte ideen om en årligt tilbagevendende Mors Dag - en dag, hvor ønsket om fred skulle markeres. En anden kvinde, der på samme måde som Julia, kæmpede om en dag for alle mødre, var Anna Marie Reeves Jarvis. Anna arbejdede sammen med andre mødre i gruppen "Mothers Day Work Club", for at formindske børnedødeligheden og forbedre sanitære forhold. Her arbejdede de også på at implementere "Mors Dag for Fred". Ingen af kvinder nåede dog at udbrede Mors Dag til resten af landet eller verdenen.

Mors dag blev først rigtigt udbredt i 1907, hvor den amerikanske kvinde, Anna Jarvis, datter af Anna Marie Reeves Jarvis, afholdte et mindearrangement for sin  mor og hendes arbejde, og benyttede lejligheden til at ære alle mødre. Med opbakningen fra lokalsamfundet spredte ideen sig hurtigt til flere steder i USA, og i 1914 blev dagen gjort til en national mærke- og flagdag i landet.

Mors Dag i Danmark

Traditionen kom til Danmark i 1929, hvor rigsdagsbetjent, Christian Svenningsen, organiserede en pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Ideen fandt Christian på efter han havde hørt om Mors Dag i USA, hvor han var stationeret som soldat. Senere hen gik pengene fra indsamlingen til Mødrehjælpen og lignede formål.

I dag fejrer vi Mors Dag en smule mindre højtideligt. Ikke desto mindre er det stadig en dag, hvor vi hylder alle mødre med en lille buket eller gave. Ligesom i USA har vi endda udviklet særlige produkter til at fejre Mors Dag. Ønsker du at forkæle kvinden i dit liv så går du sjældent galt i byen med en veltilrettelagt morgenmad på sengen. En god omgang lune vafler serveret med letpisket flødeskum og friske bær er en sikker vinder! Fortjener mor ikke en tre-retters middag, hvor du sørger for det hele, mens mor blot skal sætte sig til bords? Så er det op til dig, om du selv vil gå i køkkenet, eller du måske vil lade os give en hånd? Overlader du ansvaret til os, kan I glæde jer til laksetatar, grillede asparges, rabarberkompot og meget mere. Det kan fu læse mere om nederst på siden.

Er du blevet lun på idéen om selv at tage hånd om madlavningen, så har vi samlet et par gode bud på, hvad du kan servere for mor herunder:

 • New Nordic Cuisine cooking class at Meyers

  Madkurser

  Giv mor en madoplevelse for livet

  Meyers Madhus

  På søndag er det mors dag - giv hende en oplevelse for livet med et gavekort til Meyers Madhus, hvor du kan sende din mor – og selv tage med – på madkursus med nogle af landets bedste kokke eller give hende den gave at lære at bage brød eller kager, som vi gør det i Meyers Bagerier.

  Det giver madoplevelser for livet, uanset om din mor er nybegynder i et køkken eller passioneret amatørkok.

  Læs mere

Forkæl din mor med hjemmebagt brød og kage

Der er næsten ikke noget som hjemmebagt bagværk, hvor der er lagt tid, kærlighed og gode råvarer i. Vil du forkæle og imponere din mor, kan vi anbefale at du kaster dig ud i at bage morgenbrødet selv, et foccacia til aftensmaden eller hvad med en fantastisk kage til eftermiddagens kaffe? Noget af det vi selv prioriterer højt, når vi bager er mel at bruge økologisk mel af høj kvalitet. 

Vores mel kommer udelukkende fra økologisk korn dyrket i Norden, primært i Danmark. Vi samarbejder med bønder, som på trods af udsigten til et lavere udbytte, prioriterer at dyrke gamle kornsorter med stor smag og næringsværdi, uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. Forskelligt brød kræver forskelligt mel. Derfor finder du mel af mange slags korn og formalingsgrader i vores sortiment. Vi tilsætter ikke ascorbinsyre og er desuden glade for at bruge stenkværne til at male mel, fordi vi mener, det bevarer næringsstoffer, kornets sødme og giver ekstra smag til dit bagværk.

Du kan altid læse mere om vores mel og se vores sortiment her <

 • Meyers i Tårnet

  Fokæl din mor med frokost i historiske omgivelser

  Vi har forlænget frokosten på mors dag og fået plads til en særmenu fra kl 14-16. Mor er en stjerne og skal selvfølgelig fejres med stjerneskud og sødt. Derfor står menuen på: 

  Stjerneskud med sprød og dampet rødspættefilet, caviar, rejer, tomat og citronmayo. Hertil serveres et koldt glas bobler.

  Frokosten sluttes af med en sød rabarbercrumble samt kaffe eller the.

  Pris: 450 kr. pr person

  Læs mere