Hjemmelavet marcipan
Der findes mange gode købeversioner af marcipanen. Gå efter et højt indhold af mandler. Men vil du være helt sikker på, at kvaliteten er høj, kan du lave din egen marcipan derhjemme. Det er ikke så svært og kræver bare en foodprocessor. Hjemmelavet marcipan har en helt ren mandelsmag, som du kan sætte dit eget præg på ved at parfumere den med fx rosenvand, citrusskal eller noget helt tredje. Marcipan er genial at bruge til hjemmelavet konfekt, og det kan sammensættes med lige de ingredienser, der skal til for at kreere din favoritkonfekt. Du kan bruge vores opskrift her:
Ingredienser
225 g mandler
2 evt. bittermandler
90 g sukker
1 spsk glukosesirup
1 ¼ dl vand
Sådan gør du
Smut mandlerne ved at blanchere dem, køle dem af under koldt vand og smutte dem mellem fingrene. Tør dem af på et klæde. Mal mandlerne fint i foodprocessoren, og kog imens sukker, glukosesirup og vand op til en sirup. Tilsæt lidt ad sukkerlagen ad gangen, mens foodprocessoren kører, indtil du har en samlet men ikke klistret marcipan. Virker marcipanen for tør/klistret, så kør en smule vand ind i den. Marcipanen holder sig en uge i køleskabet pakket tæt ind i køkkenfilm.