• Ymerdrys

Fortvivl ikke, hvis den sidste ende af dit rugbrød er blevet lidt tør – betragt det som en enestående mulighed for at fremstille hjemmelavet ymerdrys med fantastiske smagsnuancer af syrligt, sødt, bittert og salt.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Hak eller blend rugbrødet til en grovkornet rasp. Vend rørsukker, sirup og salt rundt i rugbrødsraspen, fordel ymerdrysset på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen ved 80° i 3-4 timer, indtil det er helt tørt. Tag ymerdrysset ud af ovnen, og lad det køle af, inden du drysser det på dit surmælksprodukt. Opbevar ymerdrysset i en tætsluttende beholder – så kan det holde sig i mindst 4-6 uger.

Ingredienser

250 g rugbrød
50 g mørkt rørsukker
30 g melasse
5 g salt

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her