Sådan gør du
Den klassiske
Rør mayonnaise, græsk yoghurt, fintrevet citronskal og -saft, flormelis, salt og peber sammen til en dressing. Skær æble og bladselleri ud i små tern, og kom dem i dressingen, vend rundt, og kom også halvdelen af vindruerne med ned i salaten. Når det er små fine hjemmedyrkede drivhusdruer, er de umulige at udkerne og skal bare hele i salaten, men er det store californiske, bør du halvere dem. Smag evt. waldorfsalaten til med ekstra salt og peber, og pynt den med valnødder og resten af druerne.
Den moderne
Hak valnødderne groft, vend dem med nogle dråber olie og lidt salt, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 135° i 25-30 minutter. Lad dem køle af. Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern på ca. 2x2 cm. Vend dem med lidt olie, knust enebær, fintrevet citronskal, blade fra timiankviste og ca. ½ spsk. salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 12-15 minutter, til de er begyndt at mørne, men stadig har godt med bid. Lad dem køle af til stuetemperatur. Skyl urterne, pluk bladene fra stilkene, og læg dem i koldt vand i 20-25 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær vindruerne i halve, og fjern eventuelle sten. Skær blegsellerien og forårsløgene i fine skiver. Smag cremefraichen til med salt, peber, sukker og evt. lidt citronsaft. Vend den bagte afkølede selleri, blegselleri, vindruer, valnødder, forårsløg og urter med saft af den halve citron og vindruekerneolie. Smag til med salt og peber. Vend cremefraichen i salaten uden at vende for meget rundt, og server den med det samme.
Ingredienser
Den klassiske
½ dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt 2%
½ usprøjtet citron
2 spsk flormelis
havsalt
Friskkværnet peber
1 æble
3 stængler bladselleri
100 g vindruer
20 g valnødder
Den moderne
1 knoldselleri
2 spsk vindruekerneolie
havsalt
½ tsk knust enebær
½ usprøjtet citron
6 kviste timian
1 håndfuld bronzefennikel (persille, kørvel eller estragon kan også bruges)
2 håndfuld røde vindruer (uden sten)
4 stængler bladselleri
2 forårsløg
½ dl creme fraiche 38%
1 tsk sukker
1 spsk citronsaft
2 spsk vindruekerneolie
Friskkværnet peber