Tilbage til opskrifter

Tomatsalat med rødløg og ribs

Søde, solmodne tomater forenes med syrlige ribs og skarpe ringe af løg. Salaten smager bedst, når den har stuetemperatur, så tomaterne virkelig kan komme til sin ret.

Sådan gør du

Skyl tomater, ribs og krydderurter under rindende vand. Rib ribsene, og skær tomaterne i ikke alt for store stykker. Buk løvstikkebladene sammen, og skær flotte tynde strimler, og pluk persillen i fine små buketter.

Pil løget, og skær det i tynde skiver. Løsn løgringene fra hinanden med fingrene. Kom tomatstykker, ribs, løg og krydderurter i en stor skål, krydr med lidt sukker, salt og friskkværnet sort peber, og vend det hele godt sammen.

Dryp rapsolie og eddike over, og pynt evt. den smukke røde salat med sprøde hvedeflager. Sørg for at salaten har stuetemperatur, når du spiser den.

Ingredienser

700 g tomater af god kvalitet
150 g modne ribs
½ håndfuld løvstikkeblade
½ håndfuld kruspersille
1 lille rødløg
rørsukker
havsalt
Friskkværnet peber

Desuden

4 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æbleeddike (gerne balsamisk)
hvedeflager

Find opskriften i Claus Meyers Salatværksted

Find bogen her