Tilbage til opskrifter

Tilberedning af svineskank og svinebryst

Opskriften her sikrer dig saftigt kød ved at anvende forsaltning. Svinet er desuden tilberedt med en generøs mængde hvidløg for masser af smag.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1: Forsaltning

Drys den mængde salt på kødet, du plejer at gøre lige inden tilberedning, men gør det dagen før og sæt på køl.

Læg kødet i en bradepande, evt. sammen med nogle flækkede, hele hvidløg – med skærefladen ned i bradepanden.

Dag 2: Tilberedning

Sæt kødet i ovnen ved 140 grader indtil det er mørt – ca. 3,5 time. Dæk skanken/brystet med alufolie, hvis farven bliver for mørk.

Obs: Tag hvidløgene ud, når de er møre. Tilsæt løbende lidt vand, så bradepanden ikke steger helt tør.

Ingredienser

1 svineskank eller svinebryst
groft salt
Evt. hele hvidløg