Tilbage til opskrifter

Tatar med ramsløgsmayo, skalotteløg og jordskokker

Sådan gør du

Rørt tatar

Kør kødet igennem en kødhakker, eller skør det i små tern med en kniv. Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.

Ramsløgsmayonnaise

Pisk æggeblommer, eddike og salt til det er lyst og luftigt. Bland herefter ramsløgsolie og rapsolie sammen, og tilsæt det stille og rolig, under piskning, til æggeblandningen. Smag til med salt, og put mayonnaisen i sprøjteposer.

Jordskokkechips

Skær jordskokkerne så tyndt som muligt, og vask dem grundigt, dyp dem derefter tøre. Varm fritureolien til 140 grader og friter jordskokkerne indtil gyldenbrune. Læg dem på et stykke papir for at fjerne lidt af olien, og drys med salt.

Syltede jordskokker

Bland vand, eddike og sukker i en gryde og bring det i kog, og skær imellemtiden jordskokkerne i stykker. Put jordskokkerne i et glas, og tilsæt lagen, til slut sættes det i køleskab.

Syltede skalotteløgsringe

Bring vand, sukker og eddike i kog. Skær skalotteløgene i skiver på ca. 0,5 cm. Put løgene i en et glas og hæld lagen over, hvorefter det puttes i køleskabet.

Radiser

Skær radiserne i stykker og vask dem i koldt vand.

Pynt

1 bundt brøndkarse

Ingredienser

Rørt tatar

400 g okseinderlår (halv frossent)
50 g hakket persille
3 spsk grov sennep
salt og peber

Ramsløgsmayonnaise

50 g æggeblommer
250 ml ramsløgsolie
250 ml rapsolie
15 ml eddike
salt

Jordskokkechips

4 jordskokker (godt vasket)
500 ml rapsolie (til friture)

Syltede jordskokker

2 stk skrællede jordskokker
200 ml vand
200 g sukker
200 ml lagereddike

Syltede skalotteløgsringe

2 pillede skalotteløg
200 g sukker
200 ml vand
200 ml lagereddike

Radiser

4 radiser