Sådan gør du
Rørt tatar
Kør kødet igennem en kødhakker, eller skør det i små tern med en kniv. Rør persille og grov sennep sammen med kødet , og smag til med salt og peber.
Ramsløgsmayonnaise
Pisk æggeblommer, eddike og salt til det er lyst og luftigt. Bland herefter ramsløgsolie og rapsolie sammen, og tilsæt det stille og rolig, under piskning, til æggeblandningen. Smag til med salt, og put mayonnaisen i sprøjteposer.
Jordskokkechips
Skær jordskokkerne så tyndt som muligt, og vask dem grundigt, dyp dem derefter tøre. Varm fritureolie op til 140 grader i en gryde og friter jordskokkerne indtil de er gyldenbrune. Læg dem på et stykke papir for at fjerne lidt af olien, og drys med salt. De er meget varme, så lad dem køle af, inden du rør dem.
Syltede jordskokker
Bland vand, eddike og sukker i en gryde og bring det i kog. Skær imellemtiden jordskokkerne i stykker. Put jordskokkerne i et glas, og tilsæt lagen, til slut sættes det i køleskab. Lad dem trække i et par timer, for bedst mulig smag.
Syltede skalotteløgsringe
Bring vand, sukker og eddike i kog. Skær skalotteløgene i skiver på ca. 0,5 cm. Put løgene i en et glas og hæld lagen over, hvorefter det puttes i køleskabet. Lad dem trække i er par timer, for at opnår den bedst mulige smag.
Radiser
Skær radiserne i små skiver eller stykker og vask dem i koldt vand.
Pynt
Kom tataren på den ønskede tallerken, og pynt med ramsløgsmayonaise, brøndkarse, skalotteløgsringe, radiser og begge typer af jordskokker.
Ingredienser
Rørt tatar
400 g okseinderlår (halv frossent)
50 g hakket persille
3 spsk grov sennep
Salt og peper
Ramsløgsmayonnaise
50 g æggeblommer
250 ml ramsløgsolie
250 ml rapsolie
15 ml eddike
salt
Jordskokkechips
4 jordskokker (godt vasket)
500 ml rapsolie (til friture)
Syltede jordskokker
2 stk skrællede jordskokker
200 ml vand
200 g sukker
200 ml lagereddike
Syltede skalotteløgsringe
2 pillede skalotteløg
200 g sukker
200 ml vand
200 ml lagereddike
Pynt
4 radiser
Karse