Sådan gør du
Rørt tatar
Kør kødet igennem en kødhakker, eller skør det i små tern med en kniv. Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Ramsløgsmayonnaise
Pisk æggeblommer, eddike og salt til det er lyst og luftigt. Bland herefter ramsløgsolie og rapsolie sammen, og tilsæt det stille og rolig, under piskning, til æggeblandningen. Smag til med salt, og put mayonnaisen i sprøjteposer.
Jordskokkechips
Skær jordskokkerne så tyndt som muligt, og vask dem grundigt, dyp dem derefter tøre. Varm fritureolien til 140 grader og friter jordskokkerne indtil gyldenbrune. Læg dem på et stykke papir for at fjerne lidt af olien, og drys med salt.
Syltede jordskokker
Bland vand, eddike og sukker i en gryde og bring det i kog, og skær imellemtiden jordskokkerne i stykker. Put jordskokkerne i et glas, og tilsæt lagen, til slut sættes det i køleskab.
Syltede skalotteløgsringe
Bring vand, sukker og eddike i kog. Skær skalotteløgene i skiver på ca. 0,5 cm. Put løgene i en et glas og hæld lagen over, hvorefter det puttes i køleskabet.
Radiser
Skær radiserne i stykker og vask dem i koldt vand.
Pynt
1 bundt brøndkarse
Ingredienser
Rørt tatar
400 g okseinderlår (halv frossent)
50 g hakket persille
3 spsk grov sennep
salt og peber
Ramsløgsmayonnaise
50 g æggeblommer
250 ml ramsløgsolie
250 ml rapsolie
15 ml eddike
salt
Jordskokkechips
4 jordskokker (godt vasket)
500 ml rapsolie (til friture)
Syltede jordskokker
2 stk skrællede jordskokker
200 ml vand
200 g sukker
200 ml lagereddike
Syltede skalotteløgsringe
2 pillede skalotteløg
200 g sukker
200 ml vand
200 ml lagereddike
Radiser
4 radiser