Sådan gør du
Tarteletfyld
Start med at ordne dine løg og gulerødder, de skal skæres i grove stykker, herefter brunes kyllingen af på alle sider, tilsæt løg og gulerødder og lad det stege til løg er klare. Krydres med salt og hele peberkorn, vand hældes ved til det dækker kyllingen og den simre ved svag varme i ca 1.5 time, herefter slukkes for blusset og lader den trække 30-45min yderligere i vandet. Kyllingen sigtes, vandet gemmes til sauce, pil kyllingen i grove stykker.
Skræl de hvide asparges omhyggeligt. Skær ca. en cm fra i bunden. Kom asparges rester i en gryde, tilsæt ½ ltr vand og bring i kog. Smag generøst til med cidereddike og sukker, tilsæt en tsk salt. Kog ved svag varme, sigt så aspargesrester fra. Nu har du dit aspargeskogevand. Skær de skrællede asparges i skrå skiver på ca 2 cm. Kog dem 2 min i og tag dem så op med en hulske.
Smelt smør i gryden, tilsæt mel og lad det bruse af, herefter tilsættes mælk samt kyllingefond til passende konsistens, den må gerne være lidt tyk for nu skal du til at montere osse med fløde samt aspargesvand. Smages til med salt, peber & muskatnød
Fjern bunden på de grønne asparges, skær dem i 1cm stykker, og kom dem i saucen sammen med kyllingen, rør forsigtigt rundt med dejskraber eller ske, de hvide asparges kommes ved samt 1dl af asparges lagen. Vend friskhakket persille og evt andre krydderurter i.
Serveres i tarteletter.
Tarteletter 12 stk.
Rul butterdejen helt tyndt ud på et meldrysset bord. Smør formene grundigt med olien (12 forme skal smøres indvendigt, og 12 udvendigt).
Stik eller skær 12 cirkler ud, ca. 12-14 cm i diameter, og kom dem i de indvendigt smurte forme. Sørg for, at dejen kommer helt ned i formene og ud i alle ”hjørner”.
Sæt endnu en form oven i tarteletterne, så dejen kommer under pres, og lad så tarteletterne hvile i køleskabet i 20-25 minutter, inden du bager dem, så dejen får lov til at sætte sig. Bag tarteletterne ved 200° i 12-14 minutter, og lad dem afkøle lidt i formene, inden du forsigtigt vender dem ud
Ingredienser
Tarteletfyld
1 hel kylling (1400 g)
2 gulerødder
2 løg
100 g smør
100 g mel
250 g grønne friske asparges
500 g hvide asparges
1 bundt persille
250 ml fløde (eller fløde 50%)
250 g mælk
peberkorn
muskatnød
cidereddike
salt og peber
Tarteletter 12 stk.
300 g optøet butterdej
Lidt hvedemel
3 spsk rapsolie
24 tarteletforme