Sådan gør du
Simrekog kyllingeoverlårene i bouillon og vand, indtil kødet er helt mørt – det tager 20-25 minutter. Tag dem op af gryden, og lad dem køle af, så du kan pille kødet fra benene. Kog imens bouillonen ind til 3 dl, og tilsæt aspargessaften. Smelt smørret i en gryde med en bred bund, og rør melet i til en smørbolle. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under omrøring. Kog derefter indholdet op i 4-5 minutter ved svag varme under omrøring, og tilsæt fløde og trøffelolie.
Tilsæt det plukkede kyllingekød og asparges skåret i skiver, og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
Lun tarteletterne i ovnen, og spis dem med den varme stuvning. Høvl lidt frisk trøffel over tarteletterne, og top med brøndkarse.
Ingredienser
6 kyllingeoverlår (600 g)
2 dl hønsebouillon
7 ½ dl vand
1 dl aspargessaft fra glas
40 g smør
40 g hvedemel
¾ dl piskefløde
1 spsk trøffelolie
150 g hvide syltede asparges
Salt og peber
1 spsk citronsaft
8 tarteletter
1 lille trøffel
1 håndfuld brøndkarse