Sådan gør du
Tærtedej
Skær smørret i mindre stykker. Ælt smør og mel sammen med hænderne. Tilsæt vand og salt, og ælt det hurtigt sammen til en dej.
Rul dejen ud så den passer til en tærteform (25 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel. Dæk med film, og lad den hvile i køleskabet mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 10 minutter.
Fyld
Vend de flækkede skalotteløg med olie, timian, salt og sort peber og steg dem gyldne og møre på en pande, med skærefladen nedad. Krydr med frisk timian, salt og sort peber.
Rør æg med mælk, salt, peber og brud af gedeost.
Kom lidt æggemasse i bunden af tærterne, læg de bagte skalotteløg i, dæk med æggemasse og bag tærterne gyldne og faste ved 180° i 15-12 minutter.
Ingredienser
Tærtedej
80 g smør
50 g fuldkorns ølandshvedemel
120 g hvedemel
3 spsk vand
1 tsk salt
Fyld
500 g skalotteløg
1 bundt timian
4 æg
2 dl mælk
salt
friskkværnet peber
200 mild gedeost